Gjør deg selv lykkelig


Se hit. Du ja du. Du är fantastisk. Du är grym. Du har styrkor, talanger, förmågor, tillgångar och erfarenheter som hjälper till att göra världen till en bättre och gladare plats. Att du finns och är ditt unika du, är fullkompligt tillräckligt och så bra!

Ibland kan det dock komma perioder i livet där du tappar fotfästet och ”lyckan” kan kännas långt borta. Vet du vad. Det är lugnt. Ibland är det helt ok att ge sig själv lite space, utrymme till att kliva av tåget för att ta det där inre snacket. Att ta tiden till att få den djupare kontakten med sig själv och jobba på självförtroendet. För att sedan sätta dig i framsätet på din bil igen och inse din viktiga roll i ditt egna liv, i din lycka.

Jag vill ge dig dessa 3 kraftfulla verktyg som du kan använda till att komma in på rätt spår och börja bygga på din inre styrka och lycka.

1. Var medveten om din hållning och ditt kroppsspråk

Att börja dagen med några yogaövningar eller meditation och sedan ta lite tid för att observera din hållning i spegeln, kan vara en riktigt bra start för att bli mer medveten om din kropp och ditt kroppsspråk! Innan du kliver ut genom dörren på morgonen kan du tänka på två saker: din hållning och din andning. Rulla bak axlarna och ta några djupa andetag. Din hållning påverkar hela ditt system och har så mycket att säga om den energin du väljer att skapa för dig själv.

2. Gör det till en vana att upprepa positiva ord till dig själv

Vad du säger samt repeterar till dig själv påverkar din sinnesstämning mer än du tror. Du blir vad du tänker och upprepar, så enkelt är det. Du är det viktigaste du har, om inte du är snäll mot dig och tar hand om dig..vem ska göra det då? Finn ett mantra, ett dagligt positivt mantra och säg det till dig själv. Varje morgon! Skriv upp det på en lapp och sätt det på kylskåpet, repa på meningen tills det sätter sig fast i ryggmärgen. Tillåt dina positiva tankar att bära upp allt det vackra du har att bjuda på!

3. Se och uppmärksamma dina styrkor och utvelcka också sidor som du är mindre bra på

Nu när du jobbar med dig själv och din lycka är det viktigt att du vänder fokus mot dig och dina styrkor och också på sidor du kan utveckla hos dig själv.

 

Uppgift:

Skriv ner 3 saker som du ser som dina styrkor

Ex. Du vet att du är bra på att dansa, prata inför publik, sjunga, laga mat etc. Påminn dig själv om det! Ta en kurs och utvecklas mer inom det området du älskar, att växa ännu mer i det du gör kan ge dig en riktig lycko boost!

Skriv ner 3 av dina svagheter

Ex. Du vet att du är konfliktsky och livrädd att hamna i diskussioner. Vilka verktyg kan du lära dig för att stärka dessa sidor? Svagheter behöver aldrig vara något dåligt, utan istället möjligheter att utvecklas. Våga ta tag i det och se med spänning på uppgiften kring att lära mer om hur du kan stärka dig själv.

Stå inte i vägen för din egna lycka. Ganska kraftfullt, eller hur? Tror det behöver upprepas. Stå inte i vägen för din egna lycka och framgång. Du kanske väntar på att lyckan en dag ska knacka på dörren, eller så kanske du är den som tror att du endast kan vara lycklig om andra gör dig lycklig. Här behövs det en om-programmering. Enligt vad jag tror så kan egentligen ingen göra oss lyckliga eller olyckliga. Allt handlar om hur vi väljer att reagera eller se på situationen. Din reaktion kommer spegla och avgöra hur du väljer att må, så undvik att stå i vägen för dig själv.

It all comes down to you. Det är dags att ta ansvar för ditt liv och skrota alla ursäkter som sätter stop för att just DU ska vara lycklig. Du besitter egenskaperna till att skapa den bästa versionen du önskar att vara, det livet du önskar att leva, samtidigt som du också besitter dom samma egenskaperna till att sätta käppar i ditt egna lyckohjul. Tror så starkt på att vi kan bli mer tillfreds, mer glada, lyckliga människor när vi inser att vi faktiskt bestämmer hur vi väljer att reagera på saker och slutar gör oss till offer för andra eller utomstående situationer.

Du kan mer än du tror, du ÄR mer än du tror, tvivla aldrig på det. Hoppas dessa verktyg kan hjälpa dig på vägen att välja mer lycka i ditt liv!
Love, Sassa

 

av Sassa Asli

Mer om Sassa
Mindfullnesbok