Maria Fürst


Maria Fürst er Yoga Alliance-sertifisert yogalærer, gravideyogalærer og barneyogalærer. I tillegg har hun studert yogaterapi, anatomi, sekvensering og yogafilosofi. I 2017 ga hun ut boken «Yoga - din vei til balanse, flyt og styrke». Nå driver hun studioet CAMA YOGA på Vinderen i Oslo sammen med Camilla Gjøstøl. 

Maria oppdaget yoga da hun som 36-åring flyttet med mann og barn til San Francisco. Før dette levde hun et hektisk liv som journalist, blant annet i Dagbladet, Aftenposten og 8 år i ELLE. Fascinasjonen for yoga begynte med Bikram. Først ble den utålmodige jenta overrasket over hvor fysisk krevende dette var. Så ble hun hekta på den krystallklare følelsen og roen praksisen ga henne i kropp og sinn. Etter ett år med yoga hver enste dag, innså Maria at den var blitt en nødvendig del av livet. 

Om forholdet til yoga
– Yogaen gjorde meg balansert og avslappet på områder der jeg tidligere hadde vært stressa og urolig. Derfor bestemte jeg meg for å snu karrieren på hodet og bli yogalærer. 

Den viljesterke jenta valgte å satse på yogaformen vinyasa, bla fordi hun ønsket frihet til å være kreativ som lærer. 

– Selv elsker jeg å flyte avgårde i lange, pustekoordinerte sekvenser som utfordrer styrke, balanse og koordinasjon, samtidig som de bygger fokus og utholdenhet. Å være så tilstede i min egen kropp mens jeg praktiserer på denne måten blir som meditasjon i bevegelse. 

Vel hjemme i Norge, etablerte Maria Fürst et lite studio i eget navn på Vinderen. Her underviste hun opptil 15 vinyasa-klasser pr uke de første årene. En periode var hun også tilknyttet helsehuset No5. Vinteren 2017 ga forfatteren ut vinyasaboken «Yoga - din vei til balanse, flyt og styrke».

Etter 3 år som selvstendig, har hun nå flyttet inn i Apotekergården på Vinderen, og startet opp CAMA YOGA sammen med businesspartner Camilla Gjøstøl. I studioet deres tilbys et bredt spekter av yoga – fra Vinyasa, Jivamukti, Ashtanga, Yin og Restorative – til yoga for gravide, mamma & baby, barn, tenåringer, menn og seniorer. Målet er å spre yogaens helsebringende gevinster til så mange som mulig. 

– For er det noe jeg er helt overbevist om, er det at livet blir bedre med yoga, fastslår hun.

Om forholdet til Run&Relax
– Jeg er utrolig stolt av og beæret over å få være PRO Ambassadør for Run & Relax. Som kvinnelig gründer vet jeg hvor hardt det er å bygge opp sin egen business, og historien til jentene bak dette brandet er forbilledlig i så måte, sier Maria, som liker følelsen av å ha klær som sitter godt inntil kroppen når hun gjør yoga, og derfor er spesielt svak for de ensfargede Bandha-tightsene, Seamless Bra i alle varianter og nyheten Basic Bamboo Tank. 


Instagram: @mariafurstyoga og @camayoga.no
Hjemmeside: www.camayoga.no
Epost: maria@camayoga.no